Cum este eficient Remdesivir pentru pacienții cu COVID-19
Conform Organizației Mondiale a Sănătății cca. 200.000 de oameni sunt infectați cu această boală virală în fiecare an, iar Africa, cu cele 32 de țări afectate, ocupă primul loc în această listă, inclusiv Sierra Leone și Rwanda. În America Latină, 13 țări sunt locuri foarte infectate de această boală, inclusiv Brazilia, Bolivia, Columbia, Peru și Ecuador.
Diagnosticul febrei galbene
Persoanele care au avut o vizită recentă în județele care sunt populare pentru acest focar de boală ar trebui să se consulte imediat cu un medic dacă observă simptome asemănătoare gripei. Acest lucru se datorează faptului că un diagnostic în stadiu incipient ajută la inițierea procedurilor de tratament necesare la timp și va preveni riscul ca această boală să fie fatală.
La vizita dumneavoastră la cabinetul medicului, ei vă vor întreba în fiecare minut detalii despre simptomele pe care le aveți. In cazul in care medicul suspecteaza ca ati facut febra galbena va cere un test de sange care trebuie facut imediat. Pe baza semnelor și simptomelor și a raportului dumneavoastră de analiză de sânge, medicul va confirma această boală.
Un test de sânge este foarte important pentru a fi făcut, deoarece ajută să excludeți dacă simptomele dumneavoastră se dezvoltă ca urmare a febrei galbene sau din cauza altor boli sau infecții precum malarie, tifoidă, febră dengue, hepatită virală, otrăvire, leptospiroză sau unele. alte febre hemoragice virale.
Testul de sânge va determina virusul responsabil de febra galbenă. De asemenea, va detecta anticorpii pe care corpul pacientului îi produce ca răspuns imun pentru a lupta împotriva virusului atunci când acesta intră în interiorul corpului.
De asemenea, raportul analizei de sânge relevă orice scădere a nivelului de celule albe din sânge sau leucopenie, care este un alt semn important al acestei infecții. Testele de sânge care sunt utilizate pentru diagnosticarea febrei galbene includ:
Testul imunosorbant legat de enzime (ELISA)Reacția în lanț a polimerazei (PCR)
Rezultatele testului pot dura câteva zile pentru a ajunge în mână.
Tratament
Nu există un tratament sigur, cum ar fi medicamentele antivirale, etc. pentru tratamentul febrei galbene. Așadar, scopul măsurilor de tratament constă în acordarea de suficientă îngrijire de susținere pacientului internat pentru această boală. Îngrijirea de susținere ajută la gestionarea simptomelor și la întărirea sistemului imunitar pentru a-i permite să lupte împotriva infecțiilor. Îngrijirile de sprijin care sunt oferite într-un spital includ:
Furnizarea de lichide suficiente prin veneOferă suport de oxigenTransfuzii de sânge dacă este necesar pentru a înlocui sângele pierdutMenținerea unui nivel sănătos al tensiunii arterialeSe administrează tratament pentru alte infecții care se pot dezvolta sau s-au dezvoltat dejaÎn cazul insuficienței renale se face dializăÎn unele cazuri, transfuzia de plasmă este dată pentru a înlocui proteinele care ajută la funcția de coagulare a sângelui
În perioada de spitalizare, concentrarea completă rămâne pentru a oferi pacientului protecție deplină împotriva mușcăturii de țânțari. În caz contrar, dacă un țânțar mușcă un pacient, acesta se infectează și apoi transmite boala altor oameni sănătoși din apropiere. Pacientul infectat cu febră galbenă nu trebuie să utilizeze aspirină și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), deoarece aceste medicamente cresc riscul de sângerare la pacient.
Conform unui raport de studiu publicat de revista PLOS Neglected Tropical Diseases în anul 2014, orice modificări neobișnuite ale globulelor albe indică semnul în stadiu incipient al bolii fatale a febrei galbene. Deci, acest lucru poate ajuta la diagnosticarea și tratamentul în stadiu incipient al acestei afecțiuni fatale.
Prevenirea
Vaccinarea este cea mai ideală modalitate de a preveni riscul de a dezvolta febră galbenă. Vaccinul pentru această febră este administrat într-o singură injecție care conține versiuni vii și foarte slabe ale virusului care ajută la crearea imunității în organism.
Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC) recomandă fiecărei persoane să facă acest vaccin ca o rutină esențială pentru protecția sănătății. Conform CDC, persoanele cu vârsta cuprinsă între 9 luni și 59 de ani sunt eligibile pentru a primi această vaccinare în orice moment al vieții.
Cu toate acestea, este foarte esențial dacă cineva este pe cale să călătorească într-o zonă cu focar sau să locuiască în locuri în care riscul de febră galbenă este destul de mare. Persoanele care plănuiesc să călătorească internațional ar trebui să verifice site-ul oficial CDC pentru a fi conștienți cu privire la noile vaccinări pe care trebuie să le aibă înainte de a călători.
Oamenii care nu ar trebui să facă acest vaccin includ:
Copii cu vârsta sub 9 luni în SUA, cu excepția cazului în care riscul de a face febră galbenă este inevitabilSugari cu vârsta mai mică de 6 luniMamele care alăpteazăFemeile însărcinate, cu excepția cazului în care riscul de febră galbenă este inevitabilPersoane alergice la ouă, gelatină și proteine de puiPersoanele cu afecțiuni speciale de sănătate care își compromit sistemul imunitar, ceea ce face mai slab lupta împotriva bolilor precum HIV, SIDA și persoanele care primesc chimioterapie și radioterapie.
Persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste care intenționează să călătorească într-o zonă cunoscută pentru acest focar de virus ar trebui să se consulte mai întâi cu medicul lor cu privire la vaccinarea care le poate preveni riscul de febră galbenă.
De asemenea, femeile care alăptează sau cele care intenționează să călătorească cu bebelușii lor cu vârsta cuprinsă între 6 și 8 luni ar trebui fie să-și amâne călătoria în zonele afectate, fie să se consulte cu medicul lor despre orice program de vaccinare pentru protecția sănătății lor. Vaccinarea împotriva febrei galbene este foarte sigură și necesită o singură injecție pentru a obține minim 10 ani de protecție împotriva riscului de contracție a febrei galbene.
După 30 de zile de la această vaccinare, în 99% din cazuri, oamenii au protecție completă. Efectele secundare care pot apărea după vaccinare includ:
Dureri musculareCefalee ușoarăFebra micaObosealăDurere în jurul zonei injectateÎn afecțiuni foarte rare, sugarii și persoanele în vârstă pot dezvolta o reacție gravă cunoscută sub numele de encefalită
În afară de vaccinare, alte metode de prevenire a febrei galbene este protecția împotriva mușcăturilor de țânțari, în special în zonele foarte afectate, unde acești țânțari se reproduc în cantitate foarte mare. Ar trebui să folosiți un agent de respingere a insectelor, să purtați îmbrăcăminte de protecție care reduce la minimum mușcăturile de țânțari și ar trebui să rămână proactiv în casă în timpul sezonului de vârf al acestei mușcături de insecte într-un an.
Outlook
În cele mai multe cazuri, de febră galbenă, oamenii nu dezvoltă simptome, totuși cei care dezvoltă simptome se confruntă de obicei cu oboseală timp de câteva luni. Persoanele care dezvoltă simptome severe în această stare de sănătate, printre ei, rata mortalității rămâne între 20 și 50%, incluzând riscul de deces, conform Sursei de încredere a OMS. Acesta este motivul pentru care este important să obțineți un tratament imediat pentru febra galbenă odată ce această afecțiune este diagnosticată medical.
Vizualizați sursele articolului"">Vizualizați sursele articoluluihttps://www.healthline.com/health/yellow-fever#preventionhttps://www.medicalnewstoday.com/articles/174372#prevention
Boala COVID-19 a apărut ca o pandemie de la izbucnirea ei în decembrie 2019 la Wuhan în China, în întreaga lume. Totuși, această boală extrem de infecțioasă afectează lumea cu aceeași putere ca în primele zile ale focarului. Acest lucru se datorează faptului că nici măcar echipa medicală apex din lume nu a descoperit niciun medicament sau măsură de tratament specifică.
Cu toate acestea, odată cu descoperirea recentă a unui medicament numit Remdesivir pentru tratamentul COVID-19 a apărut un semn de speranță cu așteptarea unui răspuns eficient și cel mai rapid posibil, în special pentru persoanele care sunt grav bolnave de această boală infecțioasă.
În majoritatea cazurilor, persoanele diagnosticate cu boala COVID-19 dezvoltă simptome de nivel ușor până la moderat sau boală care se vindecă fără asistență medicală specială sau spitalizare. Cu toate acestea, în cazurile de simptome severe, cum ar fi dificultăți de respirație, dureri în piept etc., se poate pune viața în pericol, dacă tratamentul medical necesar nu este furnizat la timp, ceea ce necesită spitalizare imediată.
Noul coronavirus care a provocat boala coronavirus mai popular ca COVID-19 este unul dintre acei viruși care se pot transmite cu ușurință din picăturile persoanei infectate prin strănut, tuse și respirație sau expirație la o persoană sănătoasă care vine în contactul lor strâns fără purtarea echipamentelor de protecție precum o mască de față etc.
Cu toate acestea, aceste picături nu pot supraviețui în aer datorită rezistenței sale mari și cad imediat pe podeaua înconjurătoare sau pe orice altă suprafață. Aceasta înseamnă că riscul de transmitere este ridicat printr-o suprafață contaminată dacă este atinsă fără protecție.
În această pandemie din era actuală, doar conștientizarea și încorporarea măsurilor de prevenire pot salva sănătatea și viața oamenilor din toate țările afectate de boala COVID-19.
În acest articol, vom înțelege la ce vă puteți aștepta de la măsura de tratament descoperită în prezent pentru a face față acestei pandemii, care poate crește rata de supraviețuire și viteza de recuperare a persoanelor grav afectate de infecția cu noul coronavirus.
Simptome
Cuprins
Simptome Tratamentul COVID-19 Ce este Remdesivir? Cum se utilizează Remdesivir pentru pacienții cu COVID-19? Cum este eficient Remdesivir pentru pacienții cu COVID-19
Simptomele infecției cu COVID-19 diferă de la persoană la persoană. Pentru majoritatea cazurilor noi infectate cu coronavirus, simptomele rămân de obicei ușoare până la moderate și se recuperează acasă doar fără tratament medical specific. Cu toate acestea, în cazurile severe, necesită spitalizare imediată până când pacienții își revin complet din această afecțiune. În general, simptomele sale pot fi separate sub următoarele titluri:
Cele mai frecvente simptome ale coronavirusului:
FebrăObosealăTuse uscată
Simptome https://produsrecenzie.top/dianol/ mai puțin frecvente ale coronavirusului:
Durere și dureriConjunctivităDurere de gâtDurere de capErupții cutanate pe piele
sau decolorarea degetelor de la mâini sau de la picioare
Pierderea mirosului sau a gustuluiDiaree
Simptome severe ale coronavirusului:
Durere în piept sau presiuneDificultate la respirație sau dificultăți de respirațiePierderea mișcării corpuluiPierderea vorbirii
Persoanele care dezvoltă simptome ușoare până la moderate ar trebui să stea acasă cel puțin 14 zile și să urmeze pașii necesari pentru a evita riscul de răspândire a acestui virus la alte persoane. În caz de simptome grave, oamenii trebuie să solicite imediat asistență medicală.
Sună-ți întotdeauna doctorii înainte de a vizita spitalul. În medie, este nevoie de 5 până la 6 zile până când simptomele sale se aprind după contracția noului coronavirus. Cu toate acestea, poate dura chiar aprox. 14 zile pentru ca simptomele infecției cu coronavirus să apară la suprafață.
Tratament covid-19
Dacă sunteți detectat pozitiv cu noua boală coronavirus, atunci, fără a mai întârzia, trebuie să contactați imediat un medic. În cazurile de simptome ușoare până la moderate, medicul dumneavoastră vă va sugera să rămâneți acasă și să mențineți măsuri de precauție pentru a evita răspândirea riscului la alții.
În astfel de cazuri, simptomele dispar de la sine, cu minim 14 zile de carantină acasă. În timpul șederii acasă, ar trebui să aveți grijă de următoarele lucruri pentru a vă vindeca simptomele existente:
Odihnește-te suficient, deoarece vă va ajuta să faceți față simptomelor și vă va accelera rata de recuperare.Nu ieși afară nici măcar pentru munca oficială, școală sau orice alt loc public.Bea multă apă pentru a face față problemei de deshidratare, care este foarte frecventă în timpul stării de boală care agravează simptomele.Puteți lua un medicament fără prescripție medicală, cum ar fi acetaminofenul, pentru a vă gestiona febra după consultarea cu medicul dumneavoastră.Monitorizați-vă simptomele cu precizie pentru a evalua dacă acestea se îmbunătățesc cu timpul sau nu. În cazul în care simptomele dumneavoastră se agravează în timp, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Nu vizitați cabinetul medicului fără o notificare prealabilă, deoarece medicul dumneavoastră trebuie să mențină precauții suplimentare pentru menținerea siguranței personalului medical în timpul vizitei dumneavoastră. De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate sugera să rămâneți acasă și să vă ghidați mai departe numai prin apel.
În cazurile de simptome severe ale noului coronavirus, spitalizarea bolii este necesară pentru a gestiona simptome grave precum dificultăți de respirație, dureri în piept, nuanță albastră a feței sau buzelor, confuzie etc. În cazul acestor tipuri de simptome severe, unitatea medicală. facilitați următoarele tehnici de tratament pentru a vă controla simptomele în timpul spitalizării –
Pentru a gestiona dificultățile respiratorii, puteți obține un nivel suplimentar de oxigen prin intermediul a două tuburi mici care se introduc în interiorul nărilor. Pentru cazuri mai grave, este posibil să fiți pus pe un ventilator în care un aparat va respira pentru dvs.În cazuri grave, pentru a gestiona problema de deshidratare în fluidul corporal al pacientului, se administrează printr-o țeavă sau IV care se introduce în brațul pacientului.Dacă medicul dumneavoastră constată că aveți riscul de coagulare a sângelui, care rămâne ridicat în cazul pacientului care este deja pacient cu boli de inimă, atunci vi se pot administra medicamente pentru subțierea sângelui pentru a preveni riscul de generare de cheaguri.Dacă un pacient ia deja anumite medicamente, cum ar fi blocanții receptorilor de angiotensină (ARA), enzima de conversie a angiotensinei (ACE), etc. pentru alte afecțiuni de sănătate, atunci i se va cere să continue cu ele împreună cu alte îngrijiri medicale din spitale, astfel încât să se asigure starea de sănătate. condițiile nu s-ar înrăutăți în timp, cauzând această infecție cu coronavirus care le pune viața în pericol.
Mai multe studii clinice sunt în curs de desfășurare pentru a explora mai multe proceduri de tratament și medicamente care pot lupta și controla cazurile severe ale bolii COVID-19. În această serie de explorare a tratamentelor din 1 mai 2020, Remdesivir a câștigat popularitate pentru Autorizația de utilizare de urgență sau EUA de la FDA.
Raportul de date preliminare spune că acest medicament specific stimulează rata de recuperare și probabilitatea de supraviețuire a pacienților infectați cu boala COVID-19 în cazurile severe în timpul spitalizării.
Ce este Remdesivir?
Remdesivir este un medicament antiviral cu spectru larg care este dezvoltat de Gilead Sciences, o companie farmaceutică. Este un medicament intravenos, ceea ce înseamnă că este injectat în corpul pacientului prin injecție. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de GS-5734, care este primul medicament aprobat de departamentul US Food and Drug Administration la 1 mai 2020.
FDA a aprobat acest agent antiviral pentru a fi utilizat în cazurile de urgență de COVID-19, inclusiv pacienții spitalizați confirmați și suspectați. Este aprobat pe baza unui studiu clinic inițial care a inclus peste 1000 de pacienți spitalizați care erau grav bolnavi de noua boală coronavirus.
Raportul studiului a arătat că pacienții cărora li sa administrat acest medicament intravenos viteza lor de recuperare a fost mult mai mare decât alții cărora nu li s-a administrat această doză de medicament. De fapt, grupul de pacienți care au primit acest medicament antiviral reușește să iasă din spital în doar 11 zile. Pe de altă parte, cei care au fost supuși testului placebo au fost externați după 15 zile de spitalizare.
Poate fi administrat atât adulților, cât și copiilor care dezvoltă simptome severe ale bolii COVID-19, pe baza EUA de către FDA.
Cu toate acestea, la 28 august 2020, EUA pentru Remdesivir s-a extins pentru utilizarea sa în cazurile de boală de nivel moderat. Această autorizație nou extinsă oferă libertatea de a utiliza acest medicament antiviral pentru toți pacienții spitalizați, indiferent de starea lor de oxigen.